Buddy worden

Stichting No Need to Hide zet zich in voor de slachtoffers van seksueel ongewenst gedrag en misbruik, die aangifte hebben gedaan bij de politie. In een buddyproject koppelen we ‘nieuwe’ slachtoffers aan ervaringsdeskundige buddy’s die hen gaan begeleiden in het proces. Dit kan in verschillende vormen, zoals: samen opzoek naar een psycholoog, uitleg geven over het strafrechtelijk proces, het netwerk versterken of gewoon je hart kunnen luchten bij iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt.

Dit vragen wij van onze vrijwilligers:

  • Betrouwbaarheid
  • Deskundigheid
  • Empathie
  • Veiligheid

Wij zoeken in eerste instantie buddy’s met een opleiding in de sociale richting (bijv. SPW, PABO, Social Work, Pedagogische wetenschappen of Psychologie). Opleiding nog niet afgerond? Geen probleem. Ervaringsdeskundigheid m.b.t. seksueel ongewenst gedrag of misbruik is een pré. Voor al onze vrijwilligers geldt dat er eerst een screening plaats vindt, voordat je wordt ingezet. Vooralsnog richten wij ons op de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Nog steeds geïnteresseerd? Meld je dan hieronder aan als buddy.

* Door een vinkje te zetten bij “Ik ga akkoord” verklaar ik dat ik akkoord ben met de verwerking van de door mij hierboven ingevulde persoonsgegevens ten behoeve van de doelen van Stichting No Need to Hide.