Buddy worden

In Nederland zijn jaarlijks 100.000 nieuwe slachtoffers van seksueel geweld te betreuren. De me-too discussie heeft er ook voor gezorgd dat steeds meer mensen hun verhaal delen. Stichting No Need to Hide zet zich in voor de slachtoffers van seksueel ongewenst gedrag en misbruik, die aangifte hebben gedaan bij de politie. In het buddyproject koppelen we ‘nieuwe’ slachtoffers aan ervaringsdeskundige buddy’s die hen gaan begeleiden in het proces. Dit kan in verschillende vormen, zoals: samen op zoek naar een psycholoog, uitleg geven over het strafrechtelijk proces, het netwerk versterken of gewoon je hart luchten bij iemand die iets soortgelijks heeft meegemaakt.

Wij vragen van onze vrijwilligers:

  • Integriteit tonen
  • Systematisch werken
  • Communicatief vaardig zijn
  • Om kunnen gaan met kwetsbaarheid

Wij zoeken buddy’s met een achtergrond zoals SPW, PABO, Social Work, Pedagogische wetenschappen, Psychologie, Coaching of Communicatie. Opleiding nog niet afgerond? Geen probleem. Ervaringsdeskundigheid m.b.t. seksueel ongewenst gedrag of misbruik is een pré. Voor al onze vrijwilligers geldt, dat er eerst een screening plaats vindt voordat je wordt ingezet. Vooralsnog richten wij ons op de provincies Friesland, Groningen en Drenthe.

Nog steeds geïnteresseerd? Meld je dan hieronder aan als buddy.

    * Door een vinkje te zetten bij “Ik ga akkoord” verklaar ik dat ik akkoord ben met de verwerking van de door mij hierboven ingevulde persoonsgegevens ten behoeve van de doelen van Stichting No Need to Hide.